Image
LOOP

For the celebration of the 10 th anniversary of the creation of the Science and Technology Park of the University of Porto, (UPTEC), FAHR was challenged to develop a structure for the garden in front of the central building that symbolized this mark in time and made it last in the future as a symbol of the park.
We started by looking for a silhouette capable of being a center in Asprela, mainly characterized for being a pole of great concentration of health and educational facilities, that generates a daily flow of people without many reasons for permanence by the absence of points of interest in the public space.
In the combination of a concrete circle bench with an organic texture, LOOP assumes the idea that repetition is never equal, the same round will never be the same. With each circle that closes new textures are generated, bringing
their own identity. The meeting in the garden allows the conversation, democratizes the themes, leaving without limits the participation of those who pass by.
In the studio we wanted to believe that we were developing a new locus, a reference in the public space that allows any type of appropriation.

team

Filipa Frois Almeida, Hugo Reis, Sérgio Marafona, Catarina Azevedo, Henry Ko

engineering

Streng

construction

Fernando Moreira da Silva & Filhos, OpoLab

support

Monta Engil

photography

João Morgado

client

UPTEC

location

Porto, Portugal

built

2018

team FAHR 021.3

Imagem fullhiegth
Imagem fullhiegth
Imagem fullscreen
Imagem fullscreen
Imagem fullhiegth
Imagem fullscreen
Imagem fullhiegth
Imagem fullscreen
Imagem fullscreen
Imagem fullscreen
Imagem fullhiegth
Imagem fullhiegth
Image
Plan
Image
Elevations
Image
studies
Image
Ptototype
Image
Building Process
Image
Building Process
Image
Building Process
WorkHome
LOOP
Image

For the celebration of the 10 th anniversary of the creation of the Science and Technology Park of the University of Porto, (UPTEC), FAHR was challenged to develop a structure for the garden in front of the central building that symbolized this mark in time and made it last in the future as a symbol of the park.
We started by looking for a silhouette capable of being a center in Asprela, mainly characterized for being a pole of great concentration of health and educational facilities, that generates a daily flow of people without many reasons for permanence by the absence of points of interest in the public space.
In the combination of a concrete circle bench with an organic texture, LOOP assumes the idea that repetition is never equal, the same round will never be the same. With each circle that closes new textures are generated, bringing
their own identity. The meeting in the garden allows the conversation, democratizes the themes, leaving without limits the participation of those who pass by.
In the studio we wanted to believe that we were developing a new locus, a reference in the public space that allows any type of appropriation.

team

Filipa Frois Almeida, Hugo Reis, Sérgio Marafona, Catarina Azevedo, Henry Ko

engineering

Streng

construction

Fernando Moreira da Silva & Filhos, OpoLab

support

Monta Engil

photography

João Morgado

client

UPTEC

location

Porto, Portugal

built

2018

team FAHR 021.3

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image